Rólunk

Legelső kutyánk 6 éves koromban került hozzánk, ő egy keverék kutyus volt, Buksi, aki 12 évig élt velünk. Szerettünk volna másik kutyát, a Golden retrieverre esett a választásunk, így lett a család tagja Sarudi Bohém Barna "Mortimer", aki 2001. 04. 08-án született. Sajnos 2 évesen egy balesetben elveszítettük őt. Általa kezdtem megismerni a fajtát, és rengeteget tanultam az ő segítségével még ilyen rövid idő alatt is. Imádtam, és nem nyugodtam bele, hogy nincs többé, ezért szerettem volna másik kiskutyát. Elhatároztuk, hogy kettőt veszünk, egy kant és egy szukát. Szerettük volna tenyészteni őket. Így került hozzánk előbb Eremiten-Gold Aida "Aida", (2003. 03. 24 - 2016. 05. 09.) aztán 1 héttel később Nagy-Panda Salamon "Salamon" (2003. 04. 01 - 2015. 11. 30.)

Hiába tanultam már sokat a fajtáról, az örökletes betegségekről, mégis beleestünk egy óriási hibába. Nem tartottuk szem előtt, hogy a szülők rendelkeznek-e egészségügyi szűrésekkel. Olcsón akartunk jó kutyákat. Meg is lett az eredménye. Sajnos mindkét kutya csípőízületi diszpláziás volt. Salamonnál már 1 évesen kiderült, hogy soha nem lehetnek utódai, majd később Aidánál is. Emellett mindketten lövésfélőek voltak, és Salamon egyáltalán nem rendelkezett a Goldenekre jellemző képességekkel (nem apportírozott, nem szerette a vizet). Nagyon elkeseredtem, úgy éreztem, hogy a kiállítások, a táborok, és minden hiábavaló volt. Aztán rájöttem, hogy mindent nekik köszönhetek. Azt, hogy annyi embert ismertem meg, kiállításokon, fórumokon, táborokban, stb., azt, hogy magát a fajtát megismertem, kialakult bennem egy kép A GOLDEN RETRIEVER-ről, és elhatároztam, hogy folytatni szeretném.

Férjem beleegyezésével külföldi kenneleket kezdtem nézegetni. Nagyon sokat keresgéltem, próbáltam minden -  számomra fontos - szempontot figyelembe venni. Ezek alapján a spanyol Ria Vela kennelre esett a választásom, Trouble in Paradise de Ria Vela "Jara" és Ashbury Angel Heart "Eliott" párosítására. Hosszú várakozás után megszülettek a kiskutyák 2006. 06. 15-én, köztük a mi kis szukánk, Tiffany Yellow de Ria Vela "Reina". Mikor hazahoztuk őt, akkor tudatosult bennem, hogy tényleg sikerült! Valóra vált az álmom! Annyira szerettem volna, annyira reméltem, annyiszor elképzeltem, és most itt van! Hihetetlen érzés volt, a mai napig az, és örökké ilyen marad! Ő lett a kennel alapító szukám, beváltotta a hozzá fűzött reményeimet!

Második almából megtartottunk egy szukát, aki kennelünk új reménysége lett. Ő Velvet Charm Chance to Dance "Hayley", 2012. 12. 16-án született. Imádnivaló, nagyon pörgős kiskutya volt, kiváló küllemmel, így nem volt kérdés, hogy őt tartjuk meg.

Hayley első és második almából szintén megtartottunk egy-egy kiskutyát, Velvet Charm Magic Touch "Melbát", ő a társtulajdonosánál él, illetve Velvet Charm Trick or Treat "Pollyt".

Mindig nagy öröm olvasni és látni az elégedett gazdik által írt beszámolókat, képeket, akár egy közös családi programról, akár egy sikeres kiállításról. Büszkén mondhatjuk, hogy kiskutyáink egészségesek, eredményesek, és boldogok!

Szeretném megköszönni a férjemnek és a szüleimnek, hogy mindenben támogatnak, továbbá a barátaimnak, akik szintén nagyon sokat segítenek!